Bayraklı köyü, Ordu İlinin Mesudiye İlçesine bağlı, şirin bir köyümüzdür. Mesudiye ilçesinin kuzey doğusunda, ilçe merkezine 14 km üzaklıkta, orman kenarında engebeli bir arazi üzerine kuruludur. Bayraklı, Bekirler ve Topalağa isimli üç mahalleden oluşmaktadır. Köyümüz nüfusu günümüzde 550 haneyi aşmış olmasına karşın, bunun 30 hanesi daimi olarak köyde ikamet etmektedirler. Özellikle yaz aylarında gidenler ile birlikte hane sayısı 130’u bulmaktadır.
Köyün kuruluş tarihi tam olarak bilinmemekle birlikte, bulunan eski kayıt olan 1642 yılındaki nüfus sayımında 43 hanesi bulunan köyün, 21 hanesinin Müslim, 22 hanesinin ise Gayr-i Müslim olduğu bilinmektedir. O tarihlerde köde cami ve kilisenin bulunduğu da söylenmektedir.
Köyümüze ilk gelenlerin Yardere’den bir grup avcı olduğu, gelen bu avcıların ormanlık alan olan köyümüzdeki bir ağaca bağladıkları renkli bez nedeniyle, köyümüzün adının BAYRAKLI olarak kaldığı ifade edilmektedir.
Köyümüzde 19.yüzyılın başından bugüne kadar ikamet eden sülaleler, Yazıcıoğlu köy imamı, Toklucuoğlu (Toklucu), Muslubeyoğlu, Deli Yusufoğlu, Kürtoğlu, Recepoğlu, Mahmutoğlu, Abdullahoğlu, Behlüloğlu ve Koyuncuoğlu’dur.
Bayraklı köyü halkı ekonomik sorunlardan dolayı 1950’li yıllarda köyden kente yaşanan göç nedeniyle, ağırlıklı olarak İstanbul’da Feriköy olmak üzere, Kaynarca, Ümraniye, Paşabahçe, Zeytinburnu, Çeliktepe, Çağlayan, Büyükçekmece ve Ankara, İzmir ve Antalya gibi şehirlerimizde ikamet etmektedirler. İstanbul’a göç eden hemşerilerimiz Bayraklı Köyünü kalkındırmak, köylülerimizin birbiri ile dayanışmasını sağlamak ve geleneklerini yaşatarak gelecek kuşaklara aktarmak amacı ile 1974 yılında yoğunluğun bulunduğu Feriköy’de Namık TOKLUCU önderliğinde derneğimizi kurmuşlardır. Feriköy’de 280 m2’lik bir alanda,08:00 ile 24:00 saatleri arasında tatil günleri de dahil olmak üzere açık olan lokali ile hemşerilerimize hizmet vermektedir.